Aquesta setmana hem participat a la taula rodona organitzada pel Catalunya Nit a Catalunya Ràdio, pel Manel Alies i el seu equip.
Sobre tot el rebombori que ha causat i segueix in-crescendo a teles, ràdios, diaris, sobretaules, cafès de bar i debats a la feina i a les cases, fora bo que n’anéssim treient algunes idees per entendre i millorar la nostra relació amb els nostres adolescents i la seva relació amb les tecnologies i el que allí s’hi cou.
Us poso el tall de l’intervenció (3’43”) i el link a la taula de debat sencera (38′) pel si el vostre interès.
Les primeres idees que compartim son:
- la nostra generació de pares/mares som la primera que en toca educar sobre la temàtica digital. Tan evident com que no existia abans i per tant, els nostres pares no ens hi van poder educar
- la nostra generació també és la primera que hem vist néixer un mitjà de comunicació (les Xarxes socials) que no van ser creades per l’objectiu que ara s’utilitzen. Recordeu els inicis inesperats de Twitter (un sistema de comunicació interna entre desenvolupadors d’una plataforma de podcasting) o el mateix Facebook, que havia de ser un web on posar en contacte estudiants d’una mateixa universitat (Harvard).
Hi ha moltes variables més que anirem desgranant, però només amb aquestes dues combinades amb la singularitat de cada individu, la realitat de la seva família, ciutat del món i escola a la que va; crea una matriu gairebé infinita de possibilitats d’ús i percepció d’aquest mitjà (les XXSS) tan influent sobre el joves.
Aquesta és la gran complexitat que tenim avui pares i educadors.